Werkwijze

- Vooraf vraag ik u een intakeformulier in te vullen zodat ik vast een beeld kan krijgen over de gezondheid, het gedrag, het karakter en de leefsituatie van uw hond. Ook kan ik kijken of er mogelijke contra-indicaties zijn waardoor de hond misschien niet gemasseerd mag worden. Dit kan bijvoorbeeld medicijngebruik of een aandoening zijn.

 

- Tijdens het eerste consult zal ik de hond eerst observeren in zijn houding en bewegingen waarbij ik vooral let op de lichaamsbouw en verhoudingen en het gangwerk.

 

- Daarna ga ik de hond palperen, voelen of er aandachtspunten zijn. Dan let ik op verschillen in temperatuur en spierspanning van de hond. Hierdoor komen er aandachtspunten naar voren en kan ik gericht werken en u een goed advies meegeven.

 

- Dan volgt de eerste massagesessie waarbij ik altijd begin met een stukje bewust aanraken om te kijken of de hond openstaat voor de massage. Veel honden vinden de aanrakingen in het begin best spannend. Ze willen misschien wel graag knuffelen of geaaid worden maar de aanrakingen van een massage komen veel intenser binnen bij de hond. De hond moet hieraan wennen en heeft in het begin vaak tijd nodig om deze prikkels te verwerken. De massage gaat altijd in communicatie met de hond, de hond bepaalt zelf wat ik wel en niet mag doen en ik zal nooit over de grens van de hond gaan.  Dit maakt dat de hond vertrouwen krijgt en zich kan openstellen voor de massage.

 

- Mocht de hond het erg spannend vinden kunt u als baasje helpen om de hond vertrouwd te maken met de aanrakingen. Ik zal na de eerste massage een aantal eenvoudige massagetechnieken meegeven zodat u thuis de hond ook kan masseren. Dit helpt de hond om te wennen aan de massages zodat ik in de volgende sessie gerichter kan gaan werken. En het is ook heel fijn om de band tussen baas en hond te versterken.

 

Let op: Ik stel geen diagnose, indien nodig verwijs u ik door naar een dierenarts of specialist.